Reseptit

Toimitamme reseptilääkkeesi joustavasti ja nopeasti odottaessasi; halutessasi voit myös noutaa tuotteet myöhemmin samana päivänä.

Sähköisten reseptien uusimispyynnön lähettämisestä emme peri maksua.

Lääkevaihto

Tarkistamme aina, onko reseptilääkkeestäsi saatavilla hinnaltaan edullisempi, samaa lääkeainetta sisältävää vaihtokelpoista valmistetta. Kerromme vaihtomahdollisuudesta ja saat itse päättää vaihdetaanko lääkkeesi halvempaan. Lääkevaihdon seurauksena tutun lääkkeen nimi ja ulkonäkö voivat muuttua. Voit aina kysyä neuvoja lääkevaihdosta tai muista lääkitykseen liittyvistä asioista apteekin henkilökunnalta, neuvomme Sinua mielellämme.

Voit kysyä meiltä myös kaikkien käyttämiesi lääkkeiden yhteensopivuudesta; pystymme tarkistamaan lääkkeiden yhteensopivuuksia tietojärjestelmäämme apuna käyttäen.

Kela-asiaa

Pidäthän Kela-kortin (sairausvakuutuskortin) mukanasi asioidessasi apteekissa. Sähköisen reseptin aikakaudella kelakortti vaaditaan asiakkaan tunnistamiseksi, ja kelakortista näkyvät myös oikeutesi erityiskorvauksiin. Apteekin ja kelan väliset yhteydet mahdollistavat päivitettyjen tietojen saamisen suoraan kelasta.

Kelan kattokorvaussumma on tänä vuonna (2018) 605,13 euroa. Mikäli lääkekustannuksesi kelakorvattavien lääkkeiden osalta ylittää kyseisen summan kesken kalenterivuoden, maksat loppuvuoden lääkkeistä vain omavastuuosan 2,50 euroa lääkettä kohden (3 kuukauden annos). Kaikkia lääkärin reseptillä määräämiä lääkkeitä Kela ei kuitenkaan korvaa, jolloin lääkkeen koko hinta on itse maksettava. Nämä lääkeostot eivät myöskään kerrytä kattokorvaussummaa.

Lisätietoja Kelan sivuilta.